A Lloyd's és az UNCDF biztosítási workshopja
2024.04.04

A Lloyd's partnerséget kötött az ENSZ Tőkefejlesztési Alapjával és a Fenntartható Piacok Kezdeményezés Biztosítási Munkacsoportjával, hogy két képzési workshopot tartson Pápua Új-Guineában és a Fidzsi-szigeteken.

A Lloyd's és az UNCDF közös célkitűzéséhez igazodva, amely a biztosításhoz való hozzáférés kiterjesztésére irányul az éghajlatváltozás által veszélyeztetett országok számára, a workshopok célja, hogy támogassák a parametrikus biztosítás helyi fejlesztését és megértését a regionális biztosítók, viszontbiztosítók és központi bankok számára a csendes-óceáni szigetországokban.

A partnerség kezdetben a Fidzsi-szigeteken és a Csendes-óceáni szigeteken belüli megoldások kialakítására és méretnövelésére összpontosít, de a modell más régiókban, többek között Ázsiában és Afrika egyes részein is megjelenhet.

Rebekah Clement, a Lloyd's vállalati ügyekért felelős igazgatója elmondta: "Nagy örömünkre szolgál, hogy az UNCDF-fel kötött egyetértési megállapodásunkat a Pápua Új-Guineában és a Fidzsi-szigeteken tartott műhelymunkák révén tovább tudjuk fejleszteni. A parametrikus biztosítás létfontosságú szerepet játszhat a szuverén államok támogatásában az éghajlati katasztrófák pénzügyi hatásainak kezelésében, a pénzeszközök gyors felszabadításában és az ellenállóképességi stratégiákba való átirányításában."