Leállt a magyarok Angliába vándorlása
2018.03.01
Az Office for National Statistics, vagyis a brit statisztikai hivatal most tette közzé a legfrissebb bevándorlási és statisztikai számait. Magyarország az EU8-nak nevezett csoportban van, amelyet az unióhoz 2004-ben csatlakozott tagállamok kelet-európai részébõl alkottak - írja a G7.

Ebbõl a nyolc országból a 2017 szeptembere elõtti 12 hónapban összesen 51 ezer ember érkezett az Egyesült Királyságba, de ugyanezen idõ alatt 39 ezren távoztak. A nettó migráció tehát nyolc országra vetítve összesen 12 ezer fõ volt csupán. Ráadásul a bevándorlók száma az egy évvel korábbi adathoz képest 6 ezer fõvel csökkent, az országot elhagyók száma viszont ezer fõvel emelkedett.

Ezek azonban olyan kis számok, hogy szinte elhanyagolhatóak a királyság statisztikáiban. Az országba ugyanis egy év alatt összesen 578 ezren érkeztek, és 334 ezren távoztak, vagyis brit szempontból a nettó eredmény 244 ezer fõ pluszban. Most már egyébként jóval többen, 285 ezren mentek Angliába az Európai Unión kívülrõl, mint a tagállamokból (220 ezer fõ).

Az uniós népességmozgás nettó egyenlege egy év alatt 75 ezer fõvel esett vissza, és ez legnagyobb mértékben a Nyugat-Európai államok polgárainak köszönhetõ, õk maradtak el leginkább a korábbi bevándorlási számaiktól.