A Szlovén Biztosítók Szövetsége és a Biztosításfelügyeleti Ügynökség közös erőfeszítéseket tesz a pénzügyi ismeretek erősítése érdekében
2024.04.11

A tavaly közzétett Eurobarométer-felmérés eredményei azt mutatják, hogy az EU-ban a pénzügyi műveltség szintje átlagosan alacsony (az uniós polgárok 18%-a rendelkezik magas pénzügyi műveltséggel).

Az uniós országok között jelentős különbségek vannak.

Csak négy uniós tagállamban, például Hollandiában, Svédországban, Dániában és Szlovéniában az emberek 25%-a rendelkezik magas szintű pénzügyi műveltséggel.

Bár Szlovénia európai összehasonlításban jól teljesít, a Szlovén Biztosítók Szövetsége szerint még mindig jelentős javítani való van a pénzügyi műveltségen.

A Szlovén Biztosítószövetség és a Biztosítási Felügyeleti Ügynökség közös erőfeszítéseket tesz a pénzügyi műveltség erősítése érdekében. A március 18. és 24. között megrendezett "Money Global Week" pénzügyi műveltségi hét során a szövetség és az ügynökség további tartalmakkal készült mindazok számára, akik jobban meg akarják ismerni és elmélyíteni a személyes pénzügyeik, a vagyonbiztosítások és a pénzügyi tervezés megértését.