Tudatos fogyasztói magatartással elkerülhetõk a veszélyek
2018.02.28
A hideg hónapokban sokan választják a forró, trópusi éghajlatú országokat úti célul. Ám az évszakváltó utazásnak is megvannak a hátulütõi - hívja fel rá a figyelmet a Groupama Biztosító.

A télbõl a nyárba utazás buktatóit el lehet kerülni, ha tudatosan készülnek a fogyasztók a speciális szempontokra. Így például a célország kiválasztásakor érdemes minél több információt gyûjteni az egészségügyi kockázatokról.

Ha szükséges, vállaljunk be védõoltást, nem elfeledve, hogy ezeket idõben meg kell kapnunk. Célszerû egy kisebb elsõsegélycsomagot is összeállítani, amely tartalmazza az alapvetõ és a már állandóan használt, szükséges gyógyszereket (fájdalomcsillapító, kalcium, sebtapasz, fertõtlenítõszer). 

Készüljünk fel a napégés elleni védelemre is. Csomagoláskor érdemes gondolni az alkonyatot követõ hûvös idõre is, a heves esõzésekre vagy egyes országokban az ilyenkor szokásos erõs szelekre.

Felhívták a figyelmet, hogy egzotikus úti cél esetén érdemes emelt szintû szolgáltatást nyújtó utasbiztosítást kötni. Fontos tudni, hogy sokszor nem elég egy bankkártyába épített utasbiztosítás fedezete, de önmagában az európai egészségbiztosítási kártya sem jelent automatikusan biztosítékot, hiszen önrészt sok országban eleve fizetni kell, magánkórházakban pedig nem fogadják el a kártyát fedezetként.