Új vezérigazgató az ING Alapkezelõnél
2011.11.28
Az ING Investment Management globális vagyonkezelõ magyarországi leányvállalatánál lezárult a 2011 nyarán megkezdõdött szervezeti átalakulás: ezentúl Palástiné Szabó Krisztina irányítja vezérigazgatóként az ING Befektetési Alapkezelõ Zrt.-t. A magyarországi befektetési igazgató Dr. Nagy Jenõ lett, az eddig befektetési igazgatóként tevékenykedõ Pájer Tamás pedig regionális befektetési igazgatóként folytatja karrierjét az ING Investment Managementnél.

Az ING Befektetési Alapkezelõ Zrt.-nél a vezérigazgatói teendõket – jelenlegi feladatkörét kibõvítve – október 17-tõl Palástiné Szabó Krisztina (42) látja el. Az új vezérigazgató 8 éve az ING Befektetési Alapkezelõ pénzügyi és operációs igazgatója, ahová a PwC által késõbb felvásárolt Coopers & Lybrand könyvvizsgáló cégtõl érkezett. Az ING globális vagyonkezelõ magyarországi részlegének új vezetõje céljának tekinti ügyfelei vagyonkezelési igényeinek professzionális, a nemzetközi normákhoz igazodó kiszolgálását, valamint az anyacég által menedzselt luxemburgi alapskála helyi disztribúciójának kiemelt fontossággal történõ kezelését. Mindezek mellett különösen nagy hangsúlyt helyez arra, hogy a társaság gazdálkodása hatékonyan és a hosszú távú üzleti elképzelésekkel összhangban alakuljon, emellett fontos feladatnak tekinti azt is, hogy a tevékenységbõl és a piaci környezet változásából adódó kockázatokat a cég megfelelõen kezelje. Az angolul kiválóan beszélõ Palástiné Szabó Krisztina a Pénzügyi és Számviteli Fõiskolán szerzett diplomát, emellett okleveles könyvvizsgálói képesítéssel is rendelkezik. Krisztina szabadidejében a családjával szeret utazni és kirándulni.

Az ING Befektetési Alapkezelõ Zrt.-nél befektetési igazgatónak nevezték ki a cég korábbi részvényportfolió menedzserét, Dr. Nagy Jenõt (45). Az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen vegyész diplomát és a kanadai Queen’s University-n doktori fokozatot szerzõ Dr. Nagy Jenõ 1996-ban helyezkedett el az ING elõdjeként mûködõ Nationale-Nederlanden Biztosítónál marketing elemzõként, majd fél év után befektetési elemzõként a makroökonómia és az állampapírpiac összefüggéseit vizsgálta. 1997-tõl az ING Befektetési Alapkezelõ részvénypiaci vagyonkezelõjeként hazánk egyik legnagyobb részvényportfolióját menedzselte. A tõzsdei szakvizsgával, befektetési elemzõi- és CFA diplomával is rendelkezõ szakember gyerekkora óta sportszeretõ ember, ezért szabadidejében az olvasáson kívül családjával kirándul, illetve nagyobbik fiával bûvész show-kra, kisebbik fiával pedig természettudományi múzeumokba és fegyverkiállításokra jár.

Az eddigi befektetési igazgató, Pájer Tamás (39) az ING Investment Managementnél regionális befektetési igazgatóként folytatja karrierjét. Pájer Tamás felel majd a közép-kelet európai országok (Csehország, Szlovákia, Magyarország, Románia, Bulgária és Görögország) befektetési folyamatainak és -politikájának összehangolásáért, valamint a befektetési portfoliók és teljesítményük értékeléséért. A kinevezések után véglegessé vált az ING Befektetési Alapkezelõ igazgatótanácsa is, amelynek tagjai: Palástiné Szabó Krisztina, Pájer Tamás, Dr. Nagy Jenõ és Nagy Erika.