Közös alkalmazást indít a Visa és az Allianz
2018.03.02
A Visa és az Allianz Partners bemutatta új, innovatív fizetési megoldását, az Allianz Prime-ot. A mobilfizetési és hûségprogram alkalmazás, amely az elsõ ilyen jellegû szolgáltatás a biztosítási ágazatban, lehetõvé teszi az ügyfeleknek, hogy gyors, biztonságos és egyszerû fizetéseket hajtsanak végre okostelefonjaikkal üzletekben és online - írja a ProfitLine.

Az új alkalmazás a Visa által kifejlesztett beépített biztonsági technológiával a fizetési kártyával kapcsolatos érzékeny adatokat egy egyedi digitális azonosítóval (azaz tokennel) helyettesíti, így lehetõvé téve a fizetési folyamat végrehajtását a tényleges számlainformációk felfedése nélkül. Az Allianz Prime felhasználói élvezhetik a kedvezõ hûségprogram elõnyeit is, az intelligens kiadás-nyomonkövetést a pénzügyek egyszerûbb kezeléséért, valamint az Allianz Partners Digitális Fizetés Védelmét (Allianz Digital Payment Protection).

Az alkalmazást Olaszországban tesztelik az Allianz ügyfeleinek bevonásával. Az Allianz Prime felhasználói biztonságosan tudnak majd fizetni mobilkészülékeikkel minden érintéses fizetésre alkalmas terminálnál világszerte. A tranzakciók végrehajtását, valamint a hûségprogram integrálását az Allianz fintech partnere, a Wirecard biztosítja. Az Allianz Prime-ot világszerte elérhetõ platformként fejlesztették ki, mely egyszerûen vezethetõ be a helyi piacokon.

„Örülünk, hogy együttmûködhetünk az Allianz Partners-szel olyan integrált mobil megoldásokat nyújtva ügyfeleinek, amely magába foglalja a fizetéseket, a kiadások nyomon követését és bõvített biztosítási szolgáltatásokat” - mondta Mike Lemberger, a Visa termékmegoldásokért felelõs európai elnökhelyettese. „Az Allianz elsõ mobilfizetési alkalmazásának elindításával nem csak új területen ad lehetõséget a kedvezményekkel az ügyfelek jutalmazására és a velük való kapcsolat szorosabbá tételére, de új és biztonságos megoldást kínál számukra világszerte a fizetésekre online és offline egyaránt, valamint segít az ügyfeleknek nyomon követni a kiadásaikat.”

„Digitális partnereink, a Visa és a Wirecard támogatásával az Allianz Partners Innovációs csapata megalkotta az Allianz Prime-ot, amely megoldásaival biztonságos mobilfizetéseket hajthatnak végre szabadon, online és offline módon bárhol, bármikor. Ezenkívül az alkalmazás világszerte elérhetõ platformot biztosít az Allianz helyi egységeinek (Allianz Operating Entities), hogy napi szinten is kapcsolatban legyenek ügyfeleikkel, a hagyományos biztosítási szolgáltatásokat bõvítve új technológiákkal és szolgáltatásokkal” – mondta Matthias Wünsche, az Allianz Partners piacok irányításáért és innovációért felelõs vezetõje.