Az Uniqa vitte a prímet a nem-életbiztosítók között
2011.11.28
Az Uniqa végzett az elsõ helyen a legjobb ukrán vállalatokat rangsoroló, „The League of the Best International Economic Rating” nem-életbiztosítási toplistáján.

Az osztrák Uniqa csoport ukrán leányvállalatának elnök-vezérigazgatója, Yuriy Yefimov pedig megkapta az ukrán becsületrend keresztet és a 2011. év vezetõje díjat. Ezeket a díjakat hagyományosan azok a felsõvezetõk kapják, akik kiemelkedõ szaktudásuk révén bizonyították sikerességüket.

A „The League of the Best International Economic Rating” mintegy 350 ezer, Ukrajnában tevékenykedõ vállalatot hasonlít össze legfontosabb gazdasági mutatóik és üzleti fejlõdésük alapján. Az összehasonlításhoz szükséges hivatalos adatok az ukrán statisztikai hivataltól származnak, az átláthatóság és objektivitás elvét követve. Az adatok iparágankénti összegyûjtése után kerülnek meghatározásra az adott ágazat legjobban teljesítõ vállalatai.

Yefimov elmondta: „Nagyon örülünk a díjnak, amely az Uniqa dinamizmusát és innovációját demonstrálja. Folyamatos fejlõdésre törekszünk Ukrajnában a szolgáltatások és ügyfélorientáció, valamint termékpalettánk folyamatos korszerûsítése terén. Üzleti folyamatainkat a hatékonyság és az alacsony költségek jellemzik. Mi garantáljuk a legszínvonalasabb termékfejlesztést, kockázatelemzést, valamint kárrendezést.”

Wolfgang Kindl, az Uniqa International AG vezérigazgatója hozzátette: „Az Uniqa a nehéz idõk ellenére is pozitív fejlõdésre számít közép- és hosszútávon az ukrán piacon. Nem a gyors profitszerzésben, inkább a hosszú távú stratégiai pozíció elérésében vagyunk érdekeltek a régióban. Különösen a 46 millió lakost számláló ukrán piacon látunk jövõbeli növekedési lehetõségeket.”