Felvásárol az Uniqa - a vételár nem nyilvános
2012.06.20
2012. június 20-án az UNIQA szerzõdést kötött az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD) az EBRD közép-és kelet-európai UNIQA leányvállalatokban meglévõ kisebbségi érdekeltségeinek megvásárlásáról. Az EBRD jelenlegi tulajdonrésze az UNIQA horvátországi leányvállalatában 20% a magyarországiban 15%, míg a két lengyelországi UNIQA cégben 30,2% és 31,5%-os érdekeltséggel rendelkezik. Az ügylet végrehajtása az elkövetkezõ hetekben várható. A felek megállapodtak, hogy a vételárat nem hozzák nyilvánosságra.

A tranzakció az UNIQA növekedési stratégiájának részét képezi. A vállalat célul tûzte ki, hogy 2010 és 2020 között megkétszerezi, azaz 7,5 millióról 15 millióra emeli ügyfélszámát, és hogy nyereségét a 2010 és 2015 közötti idõszakban mintegy 400 millió euróval növeli. Céljai elérése érdekében az UNIQA az alaptevékenységeire kívánja fektetni a hangsúlyt az Ausztriában és a KKE-régióban található legfõbb piacain. Ezt szem elõtt tartva, 2012 májusában az UNIQA eladta a németországi Mannheimer csoportban való tulajdonrészét (a szerzõdés aláírása megtörtént, az ügylet lezárása még függõben van), helyette pedig – a 2012. márciusi bejelentésnek megfelelõen – átveszi az EBRD érdekeltségeit a KKE-régióban.

Wolfgang Kindl, az UNIQA International AG vezérigazgatója 19 országban irányítja az UNIQA nemzetközi tevékenységét: „Az EBRD évek óta megbízható partnerünk, amellyel a KKE-régióban való mûködésünk megteremtése során kiváló együttmûködést valósítottunk meg. A régióban való több mint tíz éves mûködése során szerzett ismeretekre alapozva az UNIQA most megkezdi a KKE-régióban való terjeszkedés következõ fázisát”.

Személyi változás az UNIQA Biztosítónál

Magyarországon az UNIQA Biztosító Zrt. közgyûlése Kurtisz Krisztiánt nem-életbiztosítási igazgatósági tagnak nevezte ki 2012. július 1-i hatállyal, ezáltal a társaság igazgatósága ismét négy fõre bõvült.

Dudics Péter, a szolgáltatások terület fõigazgatója, magyarországi pozícióját megtartva mostantól az UNIQA International bécsi központjában kár-, adminisztrációs és ügyfélszolgálati optimalizációs tapasztalataival segíti az UNIQA többi leányvállalatát.