A Howden befejezi az OFRACAR felvásárlását
2024.04.16

A Howden megállapodást kötött az OFRACAR - egy független brókercsoport -felvásárlásáról.

Székhelye a franciaországi Rouenban található, és ezzel bővíti földrajzi jelenlétét és képességeit az északnyugat-franciaországi ügyfelek számára.

Az 1964-ben Jean-Pierre Lecomte által alapított OFRACAR a felelősségbiztosításra, a munkavállalói juttatásokra, a gépjárműflottára és a szállításra specializálódott. A roueni, rennes-i és lyoni irodákban 84 alkalmazottal az OFRACAR mintegy 2000 ügyfelet szolgál ki Normandiában és Franciaországban.

Nicolas Aubert, a Howden France vezérigazgatója így nyilatkozott: "Az OFRACAR több évtizede elismert piacvezető, és ennek az új felvásárlásnak köszönhetően egy tehetséges csapatot üdvözölhetünk, és új ajánlatokat integrálunk, hogy bővítsük szakértelmünket. Már jelen vagyunk Normandiában egy, a tengerészeti ágazatra szakosodott csapattal, de a regionális fejlődés iránti elkötelezettségünket azzal is hangsúlyozzuk, hogy bővítjük képességeinket és felgyorsítjuk a Howden globális szakértelmének helyi piacokra történő átadását a helyi ügyfelek javára."

Luigi Sturani, a Howden Europe vezérigazgatója hozzátette: "Ez az akvizíció izgalmas következő lépést jelent a növekedési utunkon, amely tükrözi a franciaországi tevékenységünk jelentős bővülését az elmúlt két évben. Ez a bővülés az ország iránti türelmes és stratégiai elkötelezettségünk bizonyítéka. Európa minden jelentősebb biztosítási piacán méretarányos szereplővé váltunk, és továbbra is megvalósítjuk régóta megfogalmazott ambíciónkat, hogy a legjobb vállalkozásokkal való partnerség révén a vezető európai brókert építsük fel mind az ügyfelek, mind a tehetségek számára."

A 2022 februárjában alapított Howden France jelenleg 380 embert foglalkoztat országszerte 13 irodában.