A Verisk új katasztrófa- kockázati modellező csomagot vezet be
2024.04.12

A Verisk több mint 100 új katasztrófakockázati modellből álló új csomagot indított útjára, amely a biztosítók és viszontbiztosítók számára nyújt segítséget a szélsőséges eseményekből eredő veszteségek értékelésében.

A Touchstone katasztrófakockázat-kezelő szoftverplatformon elérhető, újonnan kiadott Next Generation Model a legmodernebb erőforrásokat nyújtja a bonyolult kockázatok értékelésének és árazásának, valamint a kockázatátadás viszontbiztosítási taktikájának finomhangolásához.

A megújított pénzügyi keretrendszer javítja az összetett szerződési feltételek és a modell bizonytalanságának kezelését, amit az egyszerűsített kitettségkódolás és a hatékonyabb munkafolyamatok segítenek elő. Az e modellekből származó meglátások támogatják a megalapozottabb döntések meghozatalát és a portfóliókban rejlő kockázatok kezelését.

"A biztosítási ágazat fejlődik, új és innovatív módszereket hoz létre. A Verisk katasztrófamodelljei mögött álló pénzügyi modellezési keretrendszer újjáépítésével rugalmasabb és robusztusabb eszközöket biztosítunk az ágazat számára a kockázatvállaláshoz, az új szerződések árazásához és a portfóliókockázat kezeléséhez. Az NGM lesz az alapja a felhőalapú platformjainknak is, amelyek további fejlesztéseket hoznak mind a biztosítási, mind a viszontbiztosítási munkafolyamatokba." - mondta Rob Newbold, a Verisk Extreme Event Solutions elnöke.