A gyorsított kockázatvállalás játékkönyve: Az automatizálás sikerének 5 kulcsa
2024.04.22

A Celent (az automatizált kockázatvállalás valódi potenciáljának felszabadítása) felmérése szerint a gyorsított kockázatvállalási stratégiát alkalmazó biztosítók több mint 50%-a egy évnél rövidebb megtérülési időszakról számol be, míg a biztosítók további 25%-a 2-3 év alatt számol be vagy számít a megtérülésre.

De mi is pontosan a gyorsított kockázatvállalás, és hogyan segít a biztosítóknak felgyorsítani az árajánlatkérés idejét és javítani az ügyfélélményt?

A gyorsított kockázatvállalás lehetővé teszi a biztosítók számára, hogy gyorsabb és pontosabb kockázatvállalási döntéseket hozanak. Ez nagyobb hatékonyságot és magasabb nyereséget ígér. A manuális kockázatvállalási folyamatok automatizálása rengeteg mindent kínál.

  • Egyesíti az eltérő adatokat egy egységes nézet biztosításával, lehetővé téve a biztosítók számára, hogy gyorsabb, megalapozottabb döntéseket hozzanak, és csökkentsék az átfutási időt.
  • Növeli a jövedelmezőséget a következetesebb döntések révén, ami jobb kombinált arányt és jobb árajánlat-kötési arányt eredményez.
  • Javítja az ügyfélkiszolgálást az árajánlatkérés gyorsaságának növelésével, hogy több ügyfelet nyerjen és tartson meg.
  • Nagyobb együttműködést hoz és az ügyfelekkel és brókerekkel való kommunikációt is javítja.
  • Optimalizálja a kockázatvállalási költségeket a folyamatok nagyobb hatékonyságával.ű
  • A felesleges, kézi adatbevitel megszüník, az adatminőség javul,
    és nő az egyenletes feldolgozási folyamat.

További információ: https://appian.com/learn/resources/resource-center/demos-ebooks-guides/2023/the-accelerated-underwriting-playbook--5-keys-to-automation-success.html