A világ legértékesebb biztosítási márkái 2024-ben
2024.04.15

A világ legértékesebb biztosítási márkái az alkalmazkodóképesség és az innovatív biztosítási stratégiák révén tartják meg pozíciójukat. A Brand Finance összeállította a Fenntarthatósági Percepciós Indexet, amely meghatározza a fenntarthatóság szerepét a márka megítélésében a globális biztosítási piacon.

A Legértékesebb Biztosítási Márkák Indexe (Most Valuable Insurance Brands Index) kiszámítja a márkaértéknek a fenntarthatósági megítélésnek tulajdonítható arányát, más néven a fenntarthatósági megítélés értékét (Sustainability Perceptions Value, SPV).

A Brand Finance jelentése szerint a kínai márkák továbbra is uralják a világ legértékesebb biztosítási márkáinak rangsorát:

  • a Ping An (márkaérték 4%-kal 33,6 milliárd dollárra nőtt),
  • a China Life Insurance (márkaérték 2%-kal 17,5 milliárd dollárra nőtt)
  • és a CPIC (márkaérték 1%-kal 15,3 milliárd dollárra nőtt) megvédte az 1., 3. és 5. helyét.

Csúcstartók

  • A kínai Ping An már hat éve a világ legértékesebb biztosítási márkája
  • Az indiai LIC a világ legerősebb biztosítási márkája.
  • Az ausztrál NRMA Insurance a világ leggyorsabban növekvő biztosítási márkája.
  • A német Allianz elérte a legmagasabb fenntarthatósági értéket, 3,7 milliárd dollárt.

Eközben pedig a német Allianz (a márka értéke 17%-kal 24,6 milliárd dollárra nőtt) és a francia AXA (a márka értéke 4%-kal 16,6 milliárd dollárra nőtt) megtartotta a 2. és a 4. helyet, és így továbbra is a top 5-ben szerepel.

A tanulmány legfrissebb kiadása szerint a biztosítási ágazatban az Allianz rendelkezik a legmagasabb, 3,7 milliárd dolláros fenntarthatósági értékkel és a legmagasabb, 299 millió dolláros pozitív résértékkel. Az Allianz legmagasabb pozitív résértéke az ágazati versenytársak közül azt jelenti, hogy a márka folyamatos és átfogó fenntarthatósági erőfeszítései mellett további 299 millió dollár értéket generálhat.

A pozitív résérték lényegében azt jelenti, hogy a márka fenntarthatósági teljesítménye erősebb a véltnél: a márkák hozzáadott értéket teremthetnek a fenntarthatósági erőfeszítéseikről szóló fokozott kommunikációval, így a márka tényleges fenntarthatósági teljesítményének teljes körű figyelembevétele érdekében az észlelések javulnak.