Felpörgeti a turizmust a hosszú hétvége
2018.03.09
Háromszoros forgalmat hoz a négynapos pihenés egy átlagos márciusi hétvégéhez képest a Szallas.hu adatai szerint - írja a vg.hu.

A portál adatai szerint Budapest, Eger és Hajdúszoboszló a legnépszerûbb belföldi úti célok, a legtöbben 4 csillagos wellness-szállodába foglaltak helyet.

A négynapos pihenõ alkalmából jellemzõen 52 600 forintot, közel másfélszer többet költünk egy „ünnepmentes” márciusi hétvégéhez képest. A foglalások harmadát SZÉP-kártyával rendezik a vendégek, õk valamivel többet is áldoznak a kikapcsolódásra, átlagosan 67 500 forintot fizetnek a szállásért.

A négynapos szünidõ a hosszabb üdüléseknek kedvez, a tipikus vendég 2,3 éjszakát tölt a szálláshelyen és jellemzõen többedmagával érkezik – ismertette az adatokat Drávai-Mészáros Judit, a Szallas.hu marketing menedzsere. Hozzátette, az érintett idõszakra a legnagyobb költés 1 millió, míg a legalacsonyabb 2 500 forint.

A legtöbben a fõvárosban, Egerben és Hajdúszoboszlón töltik a nemzeti ünnepet, de Hévíz, Zalakaros és Gyula is csúcsforgalomra számíthat. A legkedveltebb úti célok listáján még Pécs, Sopron, Szeged és Miskolctapolca kaptak helyet. Megyéink közül Heves, Borsod és Zala részesülnek a legtöbb foglalásból.

A hosszú hétvége nemcsak a szállodáknak, de a térségnek is gyümölcsözõ lehet, a Szallas.hu adatai szerint ilyenkor akár 35 százalékkal is megnõhet a szálláshelyek közelében lévõ programokra szóló kedvezménykuponok letöltése a weboldalukon. A legnépszerûbb ajánlatok toplistájának élén az egri vár, a Miskolctapolca Barlangfürdõ és a Hévízi Tófürdõ állnak.

A Szallas.hu adataiból az is kiderül, hogy lesznek, akik külföld felé veszik az irányt a szünidõre – Zakopane, Prága és Donovaly számíthat a legtöbb magyar turistára. 

A portál szerint a legjobban fogyó csomagajánlatokat a 4 csillagos wellness-szállodák adják. Emellett azok a legsikeresebbek, amelyek programot is kínálnak a hosszú hétvégére. Egyebek mellett élõzenés vacsorával, stand up comedy mûsorral, koktél show produkcióval, borkóstolóval és disznóvágással készülnek a szállásadók.