JP Morgan: Az első negyedévben az átlagosnál kisebb biztosítási veszteségek várhatók
2024.04.18

A JP Morgan becslése szerint a globális biztosított veszteségek 2024 első negyedévében kevesebb mint 10 milliárd dollárra fognak rúgni, ami jóval alacsonyabb az elmúlt 10 év 15 milliárd dolláros átlagánál.

Az első negyedév legnagyobb természeti katasztrófája az újév napján Japánban bekövetkezett 7,5-es erősségű földrengés volt.

A Moody's RMS katasztrófakockázat-modellező becslése szerint a biztosítási ágazat teljes vesztesége ebből az eseményből 3 és 6 milliárd dollár közé esik.

Ez a tartomány a jelentések szerint a lakossági, kereskedelmi és ipari biztosítási vonalakon belül a vagyoni károkat, a tartalmat és az üzletmenet megszakítását tükrözi, és magában foglalja a magán- és a kölcsönös biztosítási piacokat is.

Eközben a március 26-án bekövetkezett Baltimore-i híd összeomlásából származó biztosított veszteségek a Morningstar DBRS elemzői szerint 2 és 4 milliárd dollár között alakulhatnak, attól függően, hogy a Baltimore-i kikötő meddig van lezárva.

A JP Morgan kifejtette, hogy ez az esemény várhatóan a történelem legnagyobb tengeri káreseménye lesz, és így az első negyedév legnagyobb biztosított vesztesége is egyben.