Kiderült, mi zavarja a nõket vezetés közben!
2011.11.29
A férfiak terelik el a nõi autósok figyelmét vezetés közben: egy felmérésben megkérdezett nõk 53%-a válaszolta, hogy partnere hátrányosan befolyásolja vezetését.

Az Aviva felmérése szerint a nõk idegesek lesznek, ha mellettük ül férjük, vagy barátjuk vezetés közben, talán azért, mert a férfiak 20%-a szerint partnerük gyengébb vezetési képességgel rendelkezik.

Ugyanakkor a férfiaknak mindössze 41%-a ismerte be, hogy másképp vezet, mikor felesége, barátnõje mellette ül – minden tizedikrõl az derült ki, hogy jobban, illetve óvatosabban vezetnek ilyenkor.

Mindez hatással lehet a nõk önbizalmára, nem véletlen, hogy a férfiak 43%-a állítja, hogy mindig õ vezet, miközben a nõknek mindössze 10%-a állítja ezt magáról.

Az Aviva azt javasolja, hogy felváltva vezessenek a párok, hogy mindkét fél egyaránt megismerkedjen az autóval, és kellõen magabiztos legyen ahhoz, hogy elkerülje a balesetet okozó hibákat.

Egy korábbi felmérés azt mutatta ki, hogy az autósok 31%-ának eltereli a figyelmét a vezetéstõl, ha a gyerekek a hátsó ülésen civakodni kezdenek.