Európai árvízkockázat-kezelés az Adresscloud-dal és a JBA Risk-kel
2024.05.03

Az Addresscloud geokódolási és ingatlaninformációs szakértő a JBA Risk Management árvízi specialistával együttműködve feltérképezte a kontinentális Európa több mint 280 millió épületének árvízkockázatát.

Ezzel az új szolgáltatással a biztosítók, viszontbiztosítók és brókerek kevesebb mint egy másodperc alatt azonosítani tudják majd a jelzett árvízkockázatot épületszinten az európai kontinensen, mindössze egyetlen cím alapján - magyarázza az Addresscloud.

Ez az Addresscloud platformjának és saját geokódolási képességeinek köszönhető, amelyek a JBA részletes meglátásaival és nagy felbontású árvízadataival kombinálva lehetővé teszik a biztosítók számára, hogy azonosítsák és értékeljék az árvízkockázatot bármely európai ingatlan esetében.

A biztosítók körében egyre nagyobb igény mutatkozik az éghajlatváltozás és az árvizek fokozódása által Európa-szerte jelentett kockázatok tisztázására. Ez a partnerség is ebből az igényből született.

Mark Varley, az Addresscloud alapítója és vezérigazgatója így nyilatkozott: „Már évek óta szorosan együttműködünk a JBA-val, és bízunk abban, hogy iparágvezető árvízadatokat szolgáltatnak az Egyesült Királyság és Írország ingatlanjaira vonatkozóan. Ügyfeleink egyre inkább szélesebb körű betekintést kérnek, és Európa-szerte szükségük van a kockázataikra vonatkozó, következetesen pontos információkhoz való hozzáférésre.

Erik Hoeppner, a JBA technológiai igazgatója hozzátette: „Nagy örömünkre szolgál, hogy piacvezető globális árvízi adatainkat az Addresscloud népszerű és nagy teljesítményű kockázati platformjához biztosíthatjuk, így ügyfeleink még több lehetőséget kapnak árvízkockázati információink elérésére.