BlackRock: élethosszig tartó fizetést kínáló nyugdíjazási megoldás
2024.05.06

A BlackRock bejelentette, hogy a LifePath Paycheck nevű nyugdíjszolgáltatási megoldása már elérhető a meghatározott hozzájárulási konstrukciókban.

A LifePath Paycheck megoldás a nyugdíjjövedelem új megközelítését alkalmazza, mivel garantált jövedelemhez való hozzáférést biztosít egy céldátum-alapon keresztül, amely egy olyan befektetési stratégia, amely automatikusan igazodik a nyugdíjba vonulás tervezett évéhez.

A program résztvevői már 59 ½ éves kortól hozzáférhetnek a garantált jövedelemhez az Equitable és a Brighthouse Financial által kibocsátott életjáradéki szerződések megvásárlásával.

Abban a naptári évben, amikor az egyén 55 éves lesz, a LifePath Paycheck elkezdi a befektetési portfólió egy részét egy új, élethosszig tartó jövedelemnek nevezett eszközosztályba allokálni, amely lehetőséget ad az egyénnek arra, hogy a portfólió egyenlegének ~30%-át a BlackRock által kiválasztott biztosítóktól élethosszig tartó jövedelemáramlás (járadékok) vásárlására fordítsa.

Az Avangrid, az Adventist HealthCare Retirement Plans és a Tennessee Valley Authority Retirement System az elsők között fogják bevezetni a stratégiát, mint alapértelmezett befektetési opciót alkalmazottaik meghatározott hozzájárulási tervében, és az elkövetkező hónapokban további tervszponzorok fogják követni.

Eddig 14 tervszponzor, összesen 27 milliárd dollárnyi céldátummal rendelkező eszközzel tervezi, hogy a LifePath Paycheck-et 500 ezer munkavállaló számára teszi elérhetővé. További, nagy tervszponzor is érdeklődését fejezte ki.

A BlackRock szorosan együttműködött a nyilvántartókkal, hogy megkönnyítse a LifePath Paycheck bevezetését ügyfeleik számára. A Fidelity Investments és a Bank of America az elsők között van, akik lehetővé tették a megoldás elérését a nyilvántartási platformjukon.

Más adatnyilvántartók, köztük a Voya Financial is tervezi, hogy elérhetővé teszi a szolgáltatást.

A BlackRock emellett szorosan együttműködött az Equitable és a Brighthouse Financial biztosítókkal a LifePath Paycheck megoldás jövedelemáramlási opciójának biztosításában.

„Hiszünk abban, hogy a LifePath Paycheck egy napon az alapértelmezett nyugdíjas befektetési stratégia lesz, hozzáférést biztosítva egy kiszámítható, fizetésszerű jövedelemáramláshoz, amely amerikaiak millióinak életminőségét javíthatja nyugdíjas korukban.” - mondta el hozzá Larry Fink, a BlackRock elnök-vezérigazgatója.