A Third Point elindítja a Malibu Life Re-t
2024.05.15

Third Point, egy New York-i székhelyű alternatív eszközkezelő bejelentette, hogy elindította a Malibu Life Reinsurance SPC-t, egy Kajmán-szigeteki székhelyű, engedélyezett élet- és életjáradék-viszontbiztosítót.

A Malibu Life Re az eszközintenzív viszontbiztosítási megoldások nyújtására fog összpontosítani, és szerződést kötött egy vezető amerikai életjáradék-szolgáltatóval 3 milliárd dollárnyi életjáradék-termék viszontbiztosítására egy kvótamegállapodás keretében.

A Third Point befektetési menedzsmentet és stratégiai szolgáltatásokat nyújt a Malibu Life Re számára. A befektetési menedzsment magában foglalja a Third Point azon képességét, hogy a hiteleszköz-osztályok teljes spektrumában többlet spreadet szerezzen. Továbbá a cég portfóliókezelési képességeit is tartalmazza, amelyeket tőkehatékony és diverzifikált portfóliók kialakítására használnak fel, amelyek mind saját, mind más, a legjobb kategóriába tartozó eszközkezelői stratégiákból állnak.

A stratégiai szolgáltatások közé tartozik a vállalatfejlesztés, a kockázatkezelés és az eszköz-forrás felelősségkezelés is, ahol a Third Point analitikáját felhasználva testreszabott, forrásközpontú befektetési programokat fog kidolgozni. A Malibu Life Re az áramlási és/vagy blokk-viszontbiztosítást nyújtó biztosítókkal való válogatott partnerségeken keresztül kíván terjeszkedni.