Marsh elindítja az Edgware Re-t
2024.04.09

A Marsh bejelentette az Edgware Re létrehozását, amely egy csoportos captive biztosítótársaság. A kiberbiztosítási programjaik nagyobb kontrollját és stabilitását kereső szervezetek számára hozzák létre.

A bermudai székhelyű Edgware Re egy kizárólag kibernetikai célú csoportos captive, amely csak a résztvevő tagokkal köt üzletet. A résztvevő tagok igényeik alapján akár 10 millió dollár értékű biztosítást vagy viszontbiztosítást is vásárolhatnak az Edgware Re-től. A limitek várhatóan növekedni fognak a részvétel növekedésével párhuzamosan. A Marsh biztosítja az Edgware Re számára a captive menedzsmentet, az eseményekre való reagálást, a szállítói elkötelezettséget és a kárigények képviseletét is. Mindemellett a résztvevő tagok a szükséges nyereségesség esetén osztalékra is jogosultak lesznek.

"Mivel a kiberesemények mértéke, gyakorisága és gazdasági hatása egyre nő, a szervezeteknek rendszeresen újra kell gondolniuk és optimalizálniuk kiberkockázati stratégiáikat. Az Edgware Re remek példa arra, hogy a Marsh az ügyfeleivel együttműködve saját kapacitásukat felhasználva olyan fenntartható biztosítási programot hoz létre, amely jobban megfelel a mai piaci igényeknek." - mondta el Tom Reagan, a Marsh Specialty globális kibergyakorlatának vezetője.