Marsh: AI-alapú SCM-megoldás
2024.05.15

A Marsh McLennan integrált tanácsadási szolgáltatásokat nyújtó, AI-alapú platformot indított.

A Marsh és az Oliver Wyman által kifejlesztett Sentrisk az ellátási láncok feltérképezésére szolgáló mesterséges intelligenciát és térinformatikai műholdképeket használ, hogy segítse a szervezeteket ellátási láncaik átfogó feltérképezésében, valamint az üzleti igényekhez igazodó kockázatcsökkentési, -átadási és -kezelési stratégiák kidolgozásában.

Az új eszköz saját elemzési módszerekkel fedezi fel az alacsony, közepes és magas kockázatú sebezhetőségeket egészen a telephely, a beszállító vagy az alkatrész szintjéig. A felhasználók ezután értékelést kapnak az ellátási láncuk kockázatairól, figyelmeztetést a kritikus eszközök közelében bekövetkező zavarokról, és hozzáférést kapnak a beszállítói kockázati tanácsadási szolgáltatásokhoz.

A jelenleg modellezett kockázatok közé tartoznak a természeti veszélyek, a geopolitikai, éghajlati és hírnévvel kapcsolatos kockázatok, valamint az olyan strukturális kockázatok, mint az egy beszállítótól való függőség és a földrajzi koncentráció.

„A növekvő geopolitikai feszültségek és más kockázatok, például az éghajlati események hatása azt jelenti, hogy az ellátási lánc sebezhetősége ma már a cégek legfőbb aggodalmai közé tartozik. A Sentrisk segítségével az ügyfelek a mesterséges intelligencia technológiát használhatják arra, hogy gyorsabban, megalapozottabb döntéseket hozzanak, és ezzel javítsák ellenálló képességüket.” - mondta Martin South, a Marsh elnök-vezérigazgatója.

Nick Studer, az Oliver Wyman Group elnök-vezérigazgatója hozzátette: „A Sentrisk révén az ügyfelek nagyobb perspektívát kaphatnak stratégiájuk megalapozásához. Azáltal, hogy ismerik, hol vannak a kockázatok az ellátási láncukban, jobban előre láthatják a globális eseményekre reagáló kockázatokat, és még a zavarok bekövetkezése előtt proaktív intézkedéseket tehetnek.”