A WTW piacelső megoldása az ukrajnai teheráru- és szárazföldi háború kockázataival kapcsolatban
2024.05.17

A WTW globális tanácsadó, brókercég és megoldásokat kínáló cég az ukrán biztosítóval, a VUSO-val együttműködve a londoni piac által támogatott, rakomány- és szárazföldi háborús kockázatokat fedező konstrukciót kínál.
A WTW szerint ez az első olyan piaci lehetőség, amely biztonságot nyújthat az ukrán és külföldi vállalkozások számára, amelyek Ukrajnán belül szárazföldi árukat és termékeket szállítanak.

A londoni piaci konstrukciót a Lloyd's Markel szindikátus vezeti, és azonnal működőképes. A VUSO-n vagy a WTW Ukrajnán keresztül érhető el.

Sam Warnes, a WTW tengeri szállítmányozási igazgatója így nyilatkozott: „Ez a konstrukció kiegészíti egyéb áruháborús ajánlatainkat, mint például a fekete-tengeri gabonakereskedelmet és a Vörös-tengeren és más, nagy kockázatú háborús területeken fedezetet nyújtó 300 millió dolláros konstrukciónkat.”

Vjacseszlav Andriyko, a WTW Ukrajna vezetője hozzátette: „Örömmel kínáljuk az első olyan biztosítási megoldást a háborús kockázatokra Ukrajna határain belül, amely nyugalmat biztosít a hazai vállalatok számára, valamint biztonságot nyújt a nemzetközi vállalatoknak, amelyek támogatást és segítséget nyújtanak Ukrajna újjáépítési erőfeszítéseihez.”

Andrii Artiukhov, a VUSO vezérigazgatója elmondta: „A VUSO biztosítási termékek széles skáláját kínálja, amelyeket kifejezetten a vállalkozások egyedi igényeinek kielégítésére terveztek, hogy védelmet nyújtsanak az előre nem látható helyzetek, köztük a háborús kockázatok ellen. Ez a program lehetővé teszi számunkra, hogy kibővítsük a vállalati ügyfeleink számára kínált ajánlatok körét, hogy megvédjük rakományukat a háborús kockázatoktól.”

Pamela Thompson-Hall, a WTW nemzetközi részlegének vezetője megjegyezte: „A WTW-nél egyértelmű a célunk, hogy a holnapot átalakítsuk azáltal, hogy úttörő innovatív megoldásokat kínálunk ügyfeleink kockázatainak kezelésére.Az ukrajnai elkötelezett kollégáink nagyszerű csapatmunkája, nemzetközi kollégáink globális meglátásai és a fuvarozókkal való erős partnerség révén életre keltettük, ami lehetővé tette számunkra, hogy piacvezető kezdeményezést dolgozzunk ki, és biztosítsuk a nagyon szükséges kapacitást a kulcsfontosságú kereskedelmi és szállítási műveletek megkönnyítése érdekében Ukrajnán belül. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy támogathatjuk ügyfeleinket a jelenlegi válságban.”