Az ICEYE műholdas megoldásokat indít az Egyesült Királyság biztosítási piacán
2024.05.21

Az ICEYE, a műholdas katasztrófavédelmi megoldások szolgáltatója nagy felbontású korai-árvíz figyelmeztetést és az Egyesült Királyság biztosítási piacán az árvizek gyors lecsapódását célzó megoldások folyamatos ügyfélkísérleteit indította el.

A vállalat korai árvízvédelmi előrejelző rendszere négy nappal előre, épületszintű felbontással előrejelzi az árvíz hatásait.

Az ICEYE Flood Rapid Impact egy gyors, műholdas adatokból származtatott árvízkiterjedési térkép, amelyet az árvíz kezdetétől számított 12 órán belül, majd azt követően 8-12 órás időközönként bocsátanak rendelkezésre.

Ez az eszköz segít a biztosítóknak nyomon követni az áradás előrehaladását, függetlenül a felhőzet borítottságától, a tartós esőtől, az éjszakától vagy a nappaltól. Az ICEYE elmagyarázza, hogy a műholdjain elhelyezett szintetikus apertúrájú radarérzékelőket nem terhelik ezek a légköri viszonyok.

A két adatkészlet kombinációja azt jelenti, hogy a biztosítók egyaránt nyomon követhetik és megjósolhatják a portfóliójukban lévő egyes helyszíneken az árvízkockázat alakulását.

Ennek eredményeképpen a biztosítók dinamikusan szervezhetik az ügyfelek ellenállóképességi intézkedéseit a helyszínen lévő ellátási láncuk segítségével, akik árvízvédelmi intézkedéseket tudnak alkalmazni. Ezen túlmenően a biztosítók célzottan tudnak kommunikálni ügyfeleikkel, segítve ezzel őket.

Rupert Bidwell, az ICEYE biztosítási megoldásokért felelős alelnöke elmondta: „Úgy véljük, hogy az ICEYE árvizek korai előrejelzése és az árvizek gyors hatása átalakítja azt a módot, ahogyan a biztosítók az árvizeket kezelik az Egyesült Királyságban. Az árvizekkel kapcsolatos információk az esemény előtt és alatt hiányosak lehetnek, mivel az időjárás-előrejelzésekre, modellekre és a médiára támaszkodnak - amit mi nyújtunk, az egyedülálló, az az árvíz élő nyomon követése a műholdkonstellációnk segítségével. Ez lényegében azt jelenti, hogy a biztosítók megelőzhetik a vizet, és erőforrásokat vethetnek be az árvízkárok megelőzésére és enyhítésére, valamint proaktívan támogathatják és kommunikálhatnak a biztosítottjaikkal és a közösségekkel, és végső soron csökkenthetik az árvizek növekvő költségeit és hatásait.”