CatX: AI-alapú viszontbiztosítási beadványok létrehozására és elemzésére szolgáló eszköz
2024.05.24

A CatX, a viszontbiztosítókat és brókereket alternatív tőkével összekötő digitális piactér, Catamaran néven önálló, mesterséges intelligenciával működő eszközt indított a viszontbiztosítási beadványok létrehozására és elemzésére.

A bejelentés szerint a brókerek és a biztosítók a dokumentáció vagy a modellezési fájlok feltöltésével kiváló minőségű strukturált beadványok elkészítéséhez használhatják majd az eszközt.

Értesüléseink szerint a Catamaran mesterséges intelligenciamodellje bármilyen adatpontot ki tud nyerni a digitális beadványok feltöltéséhez. Ezen túlmenően az eszköz ráadásul visszajelzést is tud adni arról, hogy a CatX intézményi befektetői részéről van-e érdeklődés a kapacitások felajánlása iránt az indikatív árazás mellett.

A CatX platformmal való közvetlen integráció révén a felhasználók emellett olyan harmadik féltől származó kockázati modelleket is futtathatnak, mint az RMS és a CyberCube.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a CatX nemrégiben partnerségre lépett a CyberCube-bal, hogy növelje kiberképességeit.

Azt is megerősítették, hogy a befektetők és a viszontbiztosítók a Catamaran segítségével elemezhetik a beérkező beadványokat és kezelhetik a tranzakciós csővezetékeket.

Az AI-alapú eszköz lehetővé teszi a befektetők számára azt is, hogy elemzéseket futtassanak a mögöttes portfólió- és modellezési adatokkal kapcsolatos kritikus információk kinyerése érdekében.

Benedict Altier, a CatX vezérigazgatója így nyilatkozott: „Első kézből láttuk, hogy a strukturált digitális beadványok mennyire hatékonyak lehetnek az intézményi befektetők jobb árú kapacitásának biztosításában. A nagyobb átláthatóság révén, amely támogatja a döntéshozatalt és segít szélesebb befektetői bázist vonzani, hozzájárulnak az alternatív tőkepiac növekedéséhez.

„A mesterséges intelligencia kulcsszerepet fog játszani abban, hogy az iparág javítsa a szabványosítást, miközben a biztosítóknak és a brókereknek továbbra is át kell vizsgálniuk a legfontosabb részleteket a pontosság biztosítása érdekében.”

Lucas Schneider, a CatX technológiai igazgatója elmondta: „A Catamarannal nemcsak a beadványok minőségét javítjuk, hanem a fejlettebb kockázatvállalási folyamatok előtt is megnyitjuk az utat. Gépileg olvasható beadványainkat úgy terveztük, hogy megkönnyítsük az algoritmikus kockázatvállalást, biztosítva, hogy a lehetőségeket pontosan a megfelelő piacokra illesszük.”

Felix Terpstra, a CatX vezető mérnöke hozzátette: „A Catamaran a legegyszerűbb módja annak, hogy a beadványokat új tőkeforrásokhoz juttassuk el. Az eszköz automatikusan képes egy átfogó ügyletoldalt létrehozni, amely strukturált tranzakciós információkat, szerződéseket és modellezési fájlokat tartalmaz. Az alapok automatizálása lehetővé teszi a biztosítók és brókerek számára, hogy a részletek helyes kidolgozására összpontosítsanak, így gyorsabb átfutási idővel jobb minőségű beadványokat készíthetnek.”