A mobilok az élre törnek a pénzügyeinkben is
2018.03.28
Az idei év jelentõs áttörést hozhat mind a készpénzt mellõzõ elektronikus banki szolgáltatások, mind pedig a bankkártya fizikai meglétét nem igénylõ mobiltárcás fizetések használatában – írja közleményében a K&H Bank.

A K&H mobilbankos alkalmazását aktívan használók száma idén február végén 130 ezernél járt, ami 260 százalékos növekedést jelent éves összevetésben – közölte a bank. A mobilbankolók körében a legnépszerûbb az átutalás és az egyenleglekérdezés. A pénzintézet várakozásai szerint az idén tovább nõ a mobilbank szerepe: év végére már 180 ezer felhasználóra számítanak, mindezzel együtt pedig a mobiltárcás forgalomban is növekedés várható.

Ezeket a várakozásokat támasztja alá a Bell Research múlt év végén készült, „Lakossági digitalizáció” címû reprezentatív kutatására, amely szerint

2018-ban már többen lesznek azok, akik az asztali gépek helyett a mobilokon interneteznek, ennek megfelelõen a mobilbankolók száma is növekedhet.
A K&H ügyfelei 2017. november 2-tõl fizethetnek mobiltelefonjukkal, akkor indult ugyanis a bank digitális terméke, a K&H mobiltárca.