A londoni piac 50 milliárd fonttal járul hozzá az Egyesült Királyság gazdaságához
2024.05.31

A londoni piac közel 50 milliárd fonttal járul hozzá az Egyesült Királyság gazdaságához, ami a teljes GDP 2%-a. A 60 000 embert foglalkoztató, a világ legnagyobb speciális biztosítási piaca majdnem kétszer akkora, mint legközelebbi versenytársa, és évente 126 milliárd font bevételt termel, amelynek csaknem háromnegyede a tengerentúlról származik.

Ezek a számadatok a London Market Group 2024 London Matters című kutatásának megállapításai között szerepelnek, amely áttekinti a londoni biztosítási piac méretét és teljesítményét, és betekintést nyújt a legfontosabb kérdésekbe, amelyekkel ma szembe kell néznie.

Sean McGovern, a London Market Group elnöke így nyilatkozott: „Bár a londoni piac más központokkal összehasonlítva továbbra is a közvetlen biztosítás és viszontbiztosítás legnagyobb központja, növekedési üteme lassabb volt, mint néhány kulcsfontosságú versenytársáé, és az elmúlt évtizedben piaci részesedése nagyjából stagnált. Nem vehetjük tehát magától értetődőnek a helyünket a világban. London történelmileg az innováció központja volt, piacvezető megoldásokat fejlesztett ki olyan területeken, mint a kibertér. Ahogy azonban a hazai piacok saját megoldásokat fejlesztenek ki, az üzleti tevékenység egyre inkább elvándorol Londonból. Ahhoz, hogy megőrizze státuszát, Londonnak továbbra is ösztönöznie kell az új termékinnovációt olyan területeken, mint a zöld technológia, és biztosítania kell, hogy a kockázatátviteli eszközök teljes skáláját kínálja."