Új magánkórházat kaptak a budaiak
2018.03.30
A mozgásszervi problémák kezelésére, programozott ortopédiai mûtétekre specializálódott Emineo Egészségügyi Központ magánkórházat nyitott a Hegyalja úton. A Knoll házaspár és befektetõtársuk egymilliárd forintot költöttek a kórházra - írja a Forbes.

Knoll Zsolt, az egyik legismertebb hazai térd- és vállspecialista 2009-ben indította el elsõ önálló szakrendelõjét feleségével, a szintén lábsebész (mellékesen balettáncos) Börzsei-Knoll Veronikával Újbudán. Az indulás körülbelül 100 millió forintot igényelt. 

Az Emineo (a név a latin eminensbõl ered) a következõ években folyamatosan bõvítette szolgáltatásait, 2013-ban újabb százmilliós beruházásból baleseti sebészettel is kiegészült: a rendelõ mellett, ugyanúgy Újbudán megnyitották a kora reggeltõl késõ estig nyitva tartó traumatológiát.

A nagy dobás ugyanakkor most következett el: 1 milliárd forintos befektetéssel (a Knoll házaspár mellett Fábián Kálmán stratégiai vezetõ a befektetõtárs) ortopédiai magánkórházat építettek, amelyet március 28-án adtak át és április 4-én kezdi meg mûködését. Az Emineo profilja az évek során nem változott: mindig is a volt a cél, hogy a lábujjtól a fejbúbig mindenféle mozgásszervi panaszt tudjanak kezelni, vagyis továbbra is kifejezetten mozgásszervi betegségeket gyógyítanak, de immár nem csak egynapos mûtéti beavatkozásokat, hanem akár többnapos, több hetes ellátást igénylõ nagy mûtéteket is tudnak végezni.

A Hegyalja úti kórházban tíz szobában egyszerre körülbelül húsz pácienst tudnak majd ellátni (vannak 1, 2 és 3 ágyas szobák), és itt is végeznek majd járóbeteg szakrendeléseket. Egy-egy komolyabb mûtét (csípõ- vagy térdprotézis-beültetés) ára a hivatalos árlista alapján 1,5 millió forint körül lesz, nem nehéz megjósolni, hogy ezzel az eddiginél komolyabb szereplõvé válhat az Emineo a hazai magánegészségügyi szolgáltatók piacán. A Forbes magánegészségügyi listáján már eddig is helyet kapott a húsz legnagyobb magánintézmény között, 2016-ban közel 400 millió forint volt az árbevétele.