Kétmilliárd forintot érõ képeket biztosít a Generali
2011.11.30
A Generali biztosítja a Magyar Nemzeti Galériában kiállított Ferenczy Károly-tárlat 48 mûvét. A magyar modernizmus mesterének kétmilliárd forint értékû festményeit, vázlatait többek között tûz, betöréses lopás, rablás, rongálás, vagy éppen földrengés okozta károkra biztosítja a társaság.

Ma nyílt meg a látogatók elõtt a híres nagybányai kör egyik emblematikus alkotójának, Ferenczy Károlynak a kiállítása. A 150 éve született mûvész képeibõl 1940-óta nem rendeztek kiállítást Magyarországon. A Nemzeti Galéria mostani, május 27-ig tartó tárlata csaknem 150 festményt és 80 grafikát, Ferenczy életmûvének több mint felét vonultatja fel, köztük a legjelentõsebb munkákat.

A Generali a kétmilliárd forint értékû 48 alkotást például olyan esetekre biztosítja, ha a kiállítás ideje alatt betöréses lopás, rablás, rongálás, tûzvész, vagy földrengés áldozatává válnának ezek a páratlan szépségû mûvek. A Generali ezen a területen sem új szereplõ, a közelmúltban több Munkácsy-kiállítást is biztosított már.

A mától látogatható kiállításra hazai és külföldi közgyûjteménybõl is érkeztek mûvek, de ezek mellett több magángyûjtemény tulajdonosa is felajánlotta a náluk lévõ híres alkotásokat, például egy a témája miatt páratlan tengerkép Londonból, egy muzeális értékû olajfestmény pedig Amerikából érkezett, hogy május végéig gyönyörködhessenek bennük a látogatók.