Klímaváltozási stratégia a Generalinál
2018.04.03
A nemzetközi Generali Csoport igazgatótanácsa jóváhagyta a biztosítótársaság új klímaváltozási stratégiáját - adta hírül a new4business.

Az új stratégia a nemzetközi Generali Csoport befektetési és kockázatvállalási tevékenységére is kiterjed. Befektetések terén a Generali mint eszköztulajdonos és alapkezelõ növeli jelenlétét a zöld vállalkozásokban, és fokozatosan csökkenti a kitettségét a szénágazathoz kapcsolódó vállalatokban. Kockázatvállalás terén a biztosító növeli a környezeti értékkel bíró termékek körét, így minimalizálva a szénágazatból származó kockázatokat.

Philipp Donnet, a csoport vezérigazgatója elmondta: "A környezetvédelem és az éghajlatváltozás kezelésére irányuló hatékony intézkedések beépítése mindennapi folyamatainkba központi kérdés a Generali Csoport számára. Az új akciótervvel, amely az elmúlt néhány év számos kezdeményezését követi, nemcsak felelõs vállalatként erõsítjük meg vezetõ pozíciónkat, hanem hozzájárulunk egy egészséges, rugalmas és fenntartható társadalom megalapozásához is."