Egyre többet költünk mûszaki cikkekre
2018.04.05
Az elmúlt esztendõkben folyamatosan emelkedett a különféle, háztartásban használatos mûszaki cikkek piacának forgalma, de a 2006-ban mért szintre még mindig nem kapaszkodott vissza a költekezés – közölte a blokk.com. Megfigyelhetõ ugyanakkor, hogy a családok 2010 óta egyre többet költenek a különféle mûszaki termékféleségekre, 2017-ben már közel másfélszeresét, mint 2010-ben - írja a vg.hu.

Holott a mûszaki cikkek drágák, a legújabb színes televíziók között akad milliós nagyságrendû készülék is, a hûtõszekrény, mosógép is lehet több százezres értékû, de a mobiltelefonok is kerülhetnek akár félmillió forintba is – írja a közlemény, hozzátéve, a kormány segített a piacnak energiatakarékossági programjával, így például hûtõbõl, vagy mosógépbõl több fogy.

A közlemény kitér arra, hogy kemény a verseny az egyes értékesítési csatornák között, de az egyes mûszaki termékek egymással is versengenek. Mobillal is lehet például fényképezni, a korábbi hang- és képhordozókra egyre kevésbé van szükség, a számítógépek piaca világviszonylatban is botladozik, az okostelefon pedig nem csak a fényképezõgépek, hanem például a tabletek piacát is fékezi. 

Összességében a bolti kiskereskedelmi forgalmat nézve azon belül a mûszaki cikkek vásárlásának aránya 5 százalék körül mozgott az elmúlt években.