A Vienna Insurance Group sikeres egyesüléseket hajtott végre Magyarországon és Szlovákiában
2018.04.07
A Magyar Nemzeti Bank 2018. március 31-tõl engedélyezte a három VIG-leánycég egyesülését Magyarországon. A VIG-et ilyen módon 2018. április 1-jétõl kezdve kizárólag az Union Biztosító képviseli Magyarországon. Szlovákiában a Poistovòa Slovenskej sporiteµne (PSLSP) bankbiztosító 2018. április 1-jei hatállyal összeolvad a Kooperativa poistovòával - jelentette be a Vienna Insurance Group (VIG).

Az „Agenda 2020” stratégiai munkaprogram keretében a VIG fontos célja az üzleti modell optimalizálása és új üzleti lehetõségek kiaknázása. „A helyi kompozit biztosítók és a banki értékesítésre specializálódott életbiztosító társaságok egyesítésével a nem-életbiztosítási üzletágat kívánjuk fokozottan erõsíteni a banki értékesítésen keresztül. Ügyfeleink érdekeit szolgálják, nekünk pedig közép- és hosszú távon további üzleti és költségelõnyökkel járnak majd a rövidebb utak, az egyszerûsített folyamatok, a könnyen érthetõ termékek és a bank online értékesítésének bevonása” - világítja meg az okokat Elisabeth Stadler, a Vienna Insurance Group vezérigazgatója. 

A VIG már 2017-ben elindította az egyesítéshez vezetõ folyamatot, és Magyarországon most végrehajthatja az Erste Biztosító és a Vienna Life Biztosító egyesítését az Union Biztosítóval. Az egyesítéssel a konszern olyan méretet ér el Magyarországon, amely hatékonyabb tevékenységet garantál, és elõsegíti a 10 százalékos piaci részesedés középtávú elérésének célját. 

A Vienna Insurance Group Szlovákiában 34 százalékos piaci részesedésével a vezetõ biztosítócsoport, Magyarországon a VIG piaci részesedése 2017-ben 8,1 százalékos volt. Az Union Biztosító elõreláthatólag a hatodik helyet foglalja majd el a magyar biztosítási piacon, illetve az ötödik helyet az életbiztosítási szegmensben.