Így reagált a forint a választások eredményére
2018.04.09
Tartja a hajnali minimális erõsödését a forint, így gyakorlatilag meg sem rezdült a választási eredmények hatására. A nemzetközi devizapiacon sem látszik komoly mozgás, a jelek szerint nyugodt idõszak elé nézünk - írja a Portfolio.

Hétfõ reggel 312,15 körül járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékos forinterõsödést jelentett péntek estéhez képest. Hajnalban még láttunk egy kis forinterõsödést a választási eredmények megjelenése után, reggelre aztán ezt is visszabukta a magyar deviza. A dollárral szemben 254,34-nél jártunk, míg az angol font jelenleg 358,54 forintba került.

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdte a napot, míg a feltörekvõ piacokon az orosz rubel 0,1 százalékkal erõsödött a dollárral szemben, a török líra minimális mértékben gyengült, a dél-afrikai rand viszont 0,3%-kal erõsödött reggelre.

Az euró-dollár árfolyamban sem látszik komoly mozgás, az amerikai deviza minimálisan erõsödött az euróval szemben, így 1,2277-nél jár a keresztárfolyam. A japán jen eközben 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg az angol font minimálisan erõsödött.