A Guy Carpenter Capital & Advisory csoportot indít
2024.06.19

A Guy Carpenter, a Marsh McLennan (MMC) viszontbiztosítási brókercége bejelentette a Capital & Advisory csoport elindítását a Global Capital Solutions egység részeként.

Alexander Schnieders-t nevezték ki a Capital & Advisory globális vezetőjévé, aki közvetlenül Laurent Rousseau-nak, az európai, IMEA és globális tőkemegoldások vezérigazgatójának tartozik beszámolási kötelezettséggel.

A Capital & Advisory csoport célja a Guy Carpenter szolgáltatásainak kiszélesítése a világ vezető pozícióban lévő ügyfelei számára, és több tőke bevonása a viszontbiztosítási kockázatokba. Feladatai közé tartozik az ügyfelek számára történő tőkebevonás, a tőke- és M&A-tranzakciókkal kapcsolatos tanácsadás, az új piaci kapacitások előmozdítása és az új vállalatok alapításának támogatása.

Rousseau megjegyzi: „A Capital & Advisory csapat hozzáadása a már eddig is erős Global Capital Solutions egységünkhöz, amely magában foglalja a GC Securities-en keresztül a cat bonds és más biztosításhoz kötött értékpapírokat, valamint a Global Risk Solutions-en keresztül a régi termékeket, olyan kínálatot hoz létre, amely páratlan az iparágban.”.

Schnieders a Guy Carpenterhez a Teneo Holdings-tól érkezik, ahol nyolc éven át a Pénzügyi Intézmények Csoport (FIG) vezetője és az M&A társvezetője volt. Ebben a szerepkörben a Teneo amerikai biztosítási gyakorlatának minden aspektusát felügyelte, beleértve a stratégiát, az üzleti tervezést, az üzletkötéseket, valamint a tőkebevonás és az M&A tranzakciók végrehajtását. Ezt megelőzően Schnieders négy évig a Perella Weinberg Partners ügyvezető igazgatójaként, majd 11 évig a Goldman Sachs ügyvezető igazgatójaként dolgozott.

„Nagy örömmel csatlakozom a Guy Carpenterhez ebben az újonnan létrehozott pozícióban. Régóta tisztelem a Guy Carpenter csapatát, és bízom abban, hogy olyan differenciált ajánlatot fogunk nyújtani ügyfeleinknek, amely segíti őket kockázati, tőke- és stratégiai céljaik elérésében.” - mondta el Schnieders.