A Guy Carpenter új kiber-viszontbiztosítási terméket vezet be
2024.02.07

A Guy Carpenter, a Marsh McLennan globális kockázat- és viszontbiztosítási szakértője bevezette új kiberviszontbiztosítási termékét, a CatStop+-t, amely "első a maga nemében" és, amelyet a kiberkockázatok volatilitásának kezelésére terveztek.

A Guy Carpenter szerint a CatStop+ segít megoldani egy sor olyan problémát, amellyel a kiber (viszont)biztosítóknak szembe kell nézniük, egyensúlyt teremtve a csúcsveszélyek elleni fedezet, a "tail" védelem és a költséghatékonyság között, miközben egyértelművé teszi a súlyos kibereseményekből eredő veszteségek megtérülését.

"A GC CyberExplorer(r) DataLake saját megfogalmazását, rugalmas architektúráját és a GC CyberExplorer(r) DataLake analitikáját kihasználva a megközelítés alacsony kötési költségű katasztrófavédelmet biztosít az alapkockázat lehetősége nélkül" - magyarázta a cég.

A Guy Carpenter a hírek szerint a CatStop+ keretében az első tranzakciót a 2024. január 1-jei megújítási időszak alatt bonyolította le.

Erica Davis, a Guy Carpenter Cyber globális társvezetője a következőket nyilatkozta: "A CatStop+ átláthatósággal és időszerűséggel nyújt védelmet ügyfeleinknek a kiberkatasztrófa-károkkal szemben. Az eseménymeghatározási alapkockázattal kapcsolatos aggályokat egy álmatlan éjszakai összesített stop loss fedezettel kezeli, miközben költséghatékonyságot is elér. Örülünk, hogy a kiberpiac folyamatos fejlődésével együtt kínálhatjuk ügyfeleinknek azokat a viszontbiztosítási megoldásokat, amelyekre szükségük van."