Az AM Best felminősítette a Coface SA leányvállalatainak kibocsátói hitelminősítését
2024.06.14

Az AM Best felminősítette a Compagnie française d'assurance pour le commerce extérieur (la Compagnie), a Coface North America Insurance Company (CNAIC) és a Coface Re kibocsátói hitelminősítését.

A fenti társaságok mindegyike a Coface SA leányvállalata, a Coface csoport nem operatív holdingtársasága.

A hitelminősítő intézet a vállalat hosszú távú kibocsátói hitelminősítését „a”-ról (kiváló) „a+”-ra (kiváló) javította, és megerősítette az „A” (kiváló) pénzügyi erősségi besorolást.

Az AM Best szerint a minősítés a Coface mérlegerősségét, amelyet nagyon erősnek értékel, valamint erős működési teljesítményét, kedvező üzleti profilját és megfelelő vállalati kockázatkezelését mozgatja.

A la Compagnie és a CNAIC minősítései figyelembe veszik stratégiai jelentőségüket a Coface csoport számára, mint kulcsfontosságú működési egységek. A Coface Re stratégiai jelentőségű a csoport számára, mint a csoporton belüli egyetlen viszontbiztosító - jegyezte meg az AM Best.

Ezt az erősséget a Best tőkemegfelelési mutatója (BCAR) alapján mért, a legerősebb szinten lévő konszolidált kockázattal korrigált kapitalizáció támasztja alá. Emellett az ügynökség arra számít, hogy a csoport kockázattal korrigált kapitalizációja a jó belső tőketeremtésnek köszönhetően a legerősebb szinten marad a jövőben is.

Az AM Best figyelmeztetett, hogy „a csoport várható teljesítménye a bizonytalan globális működési környezet miatt volatilitásnak lehet kitéve. A csoport azonban képes arra, hogy szükség esetén azonnali kockázatcsökkentő intézkedéseket hozzon a nem teljesítő üzletágakkal kapcsolatban."

Az elemzők arra is számítanak, hogy a ciklusokon átívelő teljesítménymutatók továbbra is alá fogják támasztani az erős értékelést.