Ennyibe kerülnek a luxuslakások a világ legdrágább városaiban
2018.04.16
Idén is elkészítette a Statista azt a kutatását, amelyben azt nézte meg, hogy 1 millió dollárért hány négyzetméternyi luxuslakást lehetne venni a világ különbözõ városaiban. A tavalyihoz hasonlón a lista élére Monaco került, ahol az említett összeg mindössze egy 16 négyzetméteres lakásra lenne elegendõ - írja a Portfolio.

Bár azt, hogy pontosan milyen kritériumok szükségesek ahhoz, hogy prémium minõségûnek ítéljenek egy lakást, nem részletezik, ennek ellenére érdekes összehasonlítani az egyes világvárosok legmagasabb kategóriájú lakásainak árait. 

Monaco után az ezüstérmes Hongkong, a bronzérmes New York lett, ahol 22 és 25 négyzetméternyi luxuslakásra lenne elég az 1 millió dollár (kb. 255 millió forint). Nincs azonban lemaradva sokkal London sem, ott egy 28 négyzetméteres lakás kerülne ki ugyanebbõl.

Singapore-ban egy 39 négyzetméteres lakásra futja ebbõl az összegbõl, Sydneyben 48, Los Angelesben 58, Berlinben pedig 77 négyzetméteres luxus otthon vásárolható ebbõl a pénzbõl. Ugyanakkor Dubaiban 138 négyzetméteres, és Istanbulban is 98 négyzetméteres lakásra futná egy ekkora összeg. 

A lista végére Sao Paulo került 173 négyzetméterrel. Budapest ugyan nem szerepel a kutatásban, de a hazai luxuslakások árait figyelembe véve mintegy 150-170 négyzetméteres luxuslakás kerülne ki a fent említett összegbõl.