Budapest, Eger és Hajdúszoboszló húzta a turizmust
2018.04.18
Újabb bevételi rekordot könyvelhetett el a belföldi turizmus az idei elsõ negyedévben, a növekedés meghaladta a 12 százalékot a Szallas.hu elemzése alapján - írja a vg.hu.

A rekordszámú hosszú hétvége megtette a hatását, új csúcsot ért el a belföldi turizmus az elsõ negyedévben: a Szallas.hu elemzése alapján a bõvülés elérte a 12,5 százalékos mértéket 2017 hasonló idõszakához képest.

Az elsõ három hónapban sorrendben Budapest, Eger és Hajdúszoboszló fogadta a legtöbb vendéget a szállásfoglaló oldal adatai szerint, ezeket a városokat pedig Szeged és Pécs követte.

Az átlagos költés 10 százalékkal emelkedett 2017 elsõ negyedévéhez képest és elérte a 35 382 forintot.

A turisztikai látnivalók között az egri vár volt a legnépszerûbb. A magyarok elõszeretettel látogatták a termálvizes üdülõhelyeket: a 10 legnagyobb vendégforgalmat elérõ település több mint fele fürdõváros is egyben.

Az elsõ negyedév nemcsak a turisztikai bevételek terén döntött újabb csúcsot, hanem a szállásfoglalással kapcsolatos eszközhasználati szokásokban is: már minden második magyar valamilyen hordozható készülék – mobiltelefon vagy tablet – segítségével választja ki szállását.