Intenzíven nõtt az ipari ingatlanok iránti érdeklõdés Budapesten
1970.01.01
Két új beruházás elkészültével 18 ezer négyzetméterrel bõvült 2018 elsõ negyedévében a több mint kétmillió négyzetméteres fõvárosi ipariingatlan-állomány. Ebbõl mindössze 87 ezer négyzetméternyi terület kihasználatlan, így az üresedési ráta mindössze 4,2 százalékos, gyakorlatilag stagnál – jelentette a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztetõ Fóruma (BIEF, BRF) - vg.hu.


Mindössze 87 ezer négyzetméternyi terület kihasználatlan, így az üresedési ráta mindössze 4,2 százalékos, gyakorlatilag stagnál a hazai piacon.
Hirdetés


Az East Gate Business Park 11 ezer négyzetméteres és a Budapest Dock szabadkikötõ C2 épülete 7 ezer négyzetméteres új csarnokának átadásán kívül az ipariingatlan-piac a Logicor Fehérakác úti raktárbázisának 4,4 ezer négyzetméteres második épületével bõvült tovább. Így már csaknem 70 ezer négyzetméterrel haladja meg a kétmillió négyzetmétert a teljes állomány. Az idei elsõ negyedéves bõvülés nem kiemelkedõ, a tavalyi hasonló idõszakban több mint 40 ezer négyzetméternyi új ingatlannal növekedés a szektor.

A bérlõi kereslet kiemelkedõ volt: a 103,8 ezer négyzetméterre beérkezett igény 45 százalékkal nagyobb, mint tavaly év elején. A kereslet 72,7 százaléka szerzõdéshosszabbítás volt, az új szerzõdések részaránya 21,8, a bõvüléseké 5,5 százalék volt.