A Lemonade jobb feltételekkel megújítja a 2024-es viszontbiztosítást
2024.07.05

A Lemonade (insurtech cég) sikeresen megújította viszontbiztosítási programját, amelyet ugyanazok az első osztályú szolgáltatók vezettek, mint a lejáró szerződést. A 2024-es elhelyezést minden dimenzióban túljegyezték, mivel a vállalat jobb feltételeket biztosított.

A program lényege az 55%-os kvótarészesedés védelme, ami megegyezik az elmúlt évek szintjével. A Lemonade megerősíti, hogy a változó átruházási jutalékok az előrejelzések szerint nagyjából azonosak vagy jobbak lesznek, mint a kifutó megállapodások szerinti jutalékok.

A viszontbiztosítási program a Lemonade összes üzletágára kiterjed világszerte, és 12 hónapos standard futamidőre van érvényben.

Daniel Schreiber, a Lemonade vezérigazgatója és társalapítója a következőket nyilatkozta: "A Lemonade számára nagy jelentőségű, hogy ismét partneri kapcsolatot alakítunk ki a világ legnagyobb és legelismertebb viszontbiztosítói között, akik úgy döntöttek, hogy tőkéjüket a mi üzletünk teljesítményére teszik fel. Programunk idén még jobb feltételekkel újul meg, mint tavaly, és ismét túljegyzésre került. Ez a program lehetővé teszi számunkra, hogy tovább gyorsítsuk növekedésünket egy nagyon tőkeszegény üzemmódban."

Tavaly a Lemonade egy új kockázatviselő szervezetet, a Lemonade Re-t hozta létre a Kajmán-szigeteken. Emellett egy bermudai transzformátoron létrehoztak egy captive cellát, amelyet a Lemonade szélvihar-kitettségének megtartására használtak. Ez a struktúra lényegesen jobb költség/haszon profilt kínált, annak ellenére, hogy a szélvihar-viszontbiztosítási kapacitás rendelkezésre állt.