A Gallagher együttműködik az Ügyvédi Kamarával a kiberkitettség miat
2024.07.17

A Gallagher partnerséget kötött az angol és walesi ügyvédi kamarával, melynek keretében kifejezetten a jogi ágazat számára létrehozott kiberbiztosítási fedezetet nyújt a tagoknak.

Bár a termék minden méretű cég számára elérhető, a terméket az egyéni vállalkozók és a legfeljebb négy partnerrel rendelkező cégek számára tervezték, ahol jelentős hiány van kiberbiztosításból, annak ellenére, hogy a jogi szakemberek az ügyfelek nevében tárolt kiterjedt adatállományuk miatt nagymértékben ki vannak téve a kibertámadások kockázatának.

A Law Society közelmúltban végzett tagsággal kapcsolatos kutatása feltárta a probléma mértékét, mivel a cégek több mint 70%-a jelenleg nem vásárol fedezetet, így jelentős pénzügyi, működési és hírnévbeli költségeknek vannak kitéve. Ez annak ellenére van így, hogy hasonlóan sokan (65%) vallották be, hogy már voltak kibertámadás áldozatai.

Ben Waterton, a Gallagher Specialty ügyvezető igazgatója elmondta: "Sok éve dolgozom szorosan együtt a jogi szakmával, speciális biztosításokat nyújtva az ágazatnak, és egyre inkább tudatában vagyok annak, hogy szükség van hozzáférhető kiberbiztosításra. Az ágazatban továbbra is hihetetlenül alacsony az igénybevétel, annak ellenére, hogy a jogi cégeket fenyegető veszélyek folyamatosan növekednek. Legyen szó akár egyéni elkövetőkről, akár komoly szervezett bűnözői csoportokról, a kiberbűnözők egyre kifinomultabbak."