Az OpenAI együttműködik az Apple-lel
2024.06.13

Az Apple integrálja a ChatGPT-t az iOS, iPadOS és macOS rendszereken belüli tapasztalatokba, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy hozzáférjenek a ChatGPT képességeihez - beleértve a kép- és dokumentummegértést - anélkül, hogy az eszközök között kellene ugrálniuk.

A Siri is igénybe tudja venni a ChatGPT intelligenciáját, ha szükséges. Az Apple-felhasználókat megkérdezik, mielőtt bármilyen kérdést elküldenének a ChatGPT-nek, bármilyen dokumentummal vagy fotóval együtt, és Siri ezután közvetlenül bemutatja a választ.

Emellett a ChatGPT elérhető lesz az Apple rendszerszintű Íróeszközeiben is, hogy segítsen a felhasználóknak tartalmat generálni bármiről, amiről írnak. A felhasználók a ChatGPT képi eszközeit is igénybe vehetik, hogy a legkülönbözőbb stílusú képeket generálhassanak az írásuk kiegészítésére.

A ChatGPT Siri és az Íráskészítő eszközökön belüli elérésekor az OpenAI nem tárolja a kéréseket, és a felhasználók IP-címei is rejtve maradnak. A felhasználók választhatják ki azt is, hogy csatlakoztatják-e a ChatGPT-fiókjukat, ami azt jelenti, hogy az adatpreferenciáik a ChatGPT irányelvei szerint érvényesek.

A GPT-4o által támogatott ChatGPT integráció még idén megjelenik iOS, iPadOS és macOS rendszerekre. A felhasználók fiók létrehozása nélkül ingyenesen hozzáférhetnek, a ChatGPT előfizetők pedig közvetlenül ezekből a tapasztalatokból csatlakoztathatják fiókjukat és hozzáférhetnek a fizetős funkciókhoz.

"Izgatottan várjuk az Apple-lel való együttműködést, hogy a ChatGPT-t új módon juttassuk el a felhasználókhoz. Az Apple osztozik a biztonság és az innováció iránti elkötelezettségünkben, és ez a partnerség összhangban van az OpenAI küldetésével, hogy a fejlett mesterséges intelligenciát mindenki számára elérhetővé tegye. Az Apple-lel közösen megkönnyítjük az emberek számára, hogy kihasználhassák az AI nyújtotta előnyöket." - nyilatkozta Sam Altman, az OpenAI vezérigazgatója .