A világ legdrágább autóbalesete: 8 Ferrari ütközött össze!
2011.12.05
Többek között nyolc Ferrari tört össze a történelem egyik legdrágább balesetében, Japánban. A rendõrség szerint három Mercedes Benz és egy Lamborghini Diablo is összeütközött a hatalmas hétvégi balesetben.

Míg a 14 jármû többsége – közük egy japán szuperautó, egy Nissan GT-R Skyline és egy Toyota Prius is – megfelelõ irányban közlekedett a Yamaguchi prefektúra autópályáján, egy Mercedes CL600-as forgalommal szemben haladt.

Forrás: The Telegraph

A televíziós felvételeken szinte teljesen összetört autók hevertek az autópálya mentén, néhány autó felszaladt a fém szalagkorlátra. Csodával határos módon, a vezetõk – akik többsége külföldi autó rajongó volt – egyike sem sérült meg súlyosan. Az anyagi károk azonban annál súlyosabbak: a luxus autók némelyike szinte teljesen megsemmisült.

A károk becsült nagysága néhány millió fontra tehetõ, miután egy új Ferrari 355 többszázezer fontba kerül.
A balesetben egy Ferrari F512, F355, F430 és egy F360 is részt vett. Japán tudósítások szerint a baleset helyi idõ szerint, vasárnap délelõtt 10 óra 15 perckor történt a Hirosimából Kyushu felé vezetõ úton. Vélhetõen az okozta a balesetet, hogy az egyik Ferrari vezetõ elveszítette az irányítást autója felett a nedves úton és a szembejövõ forgalomba került.

Ezek után sorra következtek be az ütközések több száz méter hosszan, mivel a kanyarban közlekedõ autósok nem vették észre a balesetet. Az autópályát több mint 6 órára lezárták, amíg a hatóságok eltávolították az összetört autókat.

Egy 36 éves férfi, aki szintén ott volt a baleset helyszínén, káosznak nevezte a jelenetet, hiszen õ is a szemközti sávban vezetett az ütközés idején. A rendõrség szerint 10 férfit és egy nõt kellett kórházba szállítani kisebb sérülésekkel, véraláfutásokkal. Vizsgálat is indult a baleset körülményeinek tisztázására, egyelõre még senkit nem jelentettek fel.