Verisk bemutatja: ISO Experience Index - az árképzési döntések jobb megalapozottságához
2024.07.19

A Verisk, a globális adatelemzési és technológiai szolgáltató bevezette az ISO Experience Indexet, egy olyan eszközt, melynek célja, hogy modernizálja a biztosítási ágazat aktuáriusainak kockázatelemzési módszereit.

A bejelentés szerint az eszköz az ágazatban megfigyelhető növekvő volatilitással és a kárminták egyre nagyobb mértékével foglalkozik.

Fontos kiemelni, hogy az eszköz megjelenése egy olyan időszakra esik, amikor a biztosítási ágazat közel két évtizede nem látott veszteséghányad-szinteket lépett túl, és 2023-ban 21,2 milliárd dollárra becsült biztosítási veszteséget jelentett.

Az új index segíti a biztosítókat a kockázati minták értékelésében, a megalapozott árazási döntések meghozatalában és a változó piaci feltételekhez való alkalmazkodásban. Továbbá negyedéves kiadásokat és egyszerűsített adatmódosításokat kínál, a hagyományos kárköltség-felülvizsgálatokhoz képest gyakoribb frissítésekkel.

A Verisk azt is megjegyezte, hogy az index az éves felülvizsgálati ciklusokon túlmenően is aktuális információkkal és betekintéssel látja el a biztosítókat.

Saurabh Khemka, a Verisk kockázatvállalási megoldások társelnöke így nyilatkozott: "A biztosítások kulcsfontosságú szerepet játszanak a társadalomban, és az ágazat az elmúlt néhány évben kemény piaci körülményekkel nézett szembe. Az új Tapasztalat-indexünk egy innovatív módja annak, hogy ügyfeleink számára lehetővé tegyük, hogy gyorsan és hatékonyan reagáljanak a változó piaci körülményekre. Végső soron időt, erőfeszítést és erőforrásokat takarítva meg számukra, miközben növelik a nyereségességet. A biztosítók mostantól nagyobb magabiztossággal értékelhetik a kockázati mintázatokat és alakíthatnak ki reagáló stratégiákat."

A Verisk új eszköze a legfrissebb adattrendekre való reagálóképességén túlmenően a hosszabb távú minták megvilágításában is kulcsszerepet játszik majd többéves áttekintésével.

Khemka hozzátette: "Ez az index időszerű mutatókat biztosít a biztosítók számára a mélyreható elemzések, az erőforrás-elosztás és az árazási tevékenységek priorizálásához. Emellett átfogó képet nyújt a különböző földrajzi piacok változó körülményeiről, lehetővé téve a szolgáltatók számára, hogy megalapozott döntéseket hozzanak."