A BSI elindítja az intelligens városi adatmegosztási iránymutatásokat
2024.07.12

A BSI brit szabványként közzétette az intelligens városokban történő adatmegosztás keretrendszerét biztosító új iránymutatásokat.

Az okos város projekteket helyi hatóságok, egyetemek, közlekedési szolgáltatók, közüzemi szolgáltatók vagy más szervezetek valósíthatják meg.

A projektek a technológia kisléptékű alkalmazásától kezdve egy elszigetelt folyamat optimalizálására szolgáló technológiától, - mint például az intelligens folyóérzékelők, amelyek figyelemmel kísérik és segítik az árvizek előrejelzését - egészen a közszolgáltatások működtetését szolgáló, egész városra kiterjedő adatgyűjtő hálózatokig terjednek.

A Városi Szabványügyi Intézet felkérésére, részben a döntéshozatal átlátható megközelítésének támogatása érdekében kidolgozott szabvány iránymutatást kínál az adatmegosztási megállapodások kialakításához.

Az Egyesült Királyságban jelenleg Glasgowban, Belfastban, Birminghamben, Bristolban, Hullban, Manchesterben, Milton Keynes-ben, Londonban és Peterborough-ban léteznek intelligens városi projektek.