Az Allianz többségi részesedést vásárol az Incomeban
2024.07.23

Az Allianz - százszázalékos tulajdonú leányvállalatán, az Allianz Europe B.V.-n keresztül - bejelentette, hogy a szingapúri Income biztosító részvényeinek legalább 51%-ára vonatkozó, előzetes feltételes, önkéntes, készpénzes általános vételi ajánlatot tesz, a szabályozó hatóságok jóváhagyásától függően.

Az ügylet értéke 1,6 milliárd dollár.

Az Income mintegy 2 millió biztosítottat szolgál ki különféle termékekkel, amelyeket ügynökökön és pénzügyi tanácsadókon keresztül, valamint banki és közvetlen csatornákon keresztül forgalmaz.

Ez a többségi részesedés várhatóan növeli az Allianz jelenlétét a gyorsan növekvő és vonzó szingapúri biztosítási piacon, és a vállalatot Ázsia egyik legnagyobb kompozit biztosítójává teszi.

Az akvizíció az Allianz kockázatvállalási, termékfejlesztési és adatelemzési képességeit az Income Insurance lenyűgöző piaci hatókörével és erősségeivel a forgalmazás, a partnerségek és az emberek terén ötvözi.

Az ázsiai-csendes-óceáni térség stratégiai szempontból fontos növekedési régió az Allianz számára, mivel 2023-ban közel 7,7 milliárd eurós teljes üzleti volument generált a P&C és az élet- és egészségbiztosítási üzletágakban.

Az üzletágak integrációja az Allianz vezető pozícióit eredményezné Szingapúrban minden szegmensben - a kár- és egészségbiztosítás, az egészségbiztosítás és az életbiztosítás területén. A lezárás 2024 negyedik negyedévében vagy 2025 első negyedévében várható.

„Örömmel várjuk a partnerséget az Income Insurance-val, egy olyan vezető biztosítóval, amely osztja az Allianz értékeit és elkötelezettségét az ügyfelek kiválósága iránt. Ez a javasolt tranzakció két erős üzletágat hoz össze a szingapúri ügyfelek javára, és megszilárdítja az Allianz vezető pozícióját a régióban.” - mondta el Renate Wagner, az Allianz igazgatótanácsának ázsiai-csendes-óceáni régióért felelős tagja.