Hatósági jóváhagyás az Arch-Allianz ügyletre
2024.07.30

Az Arch Capital Grouphoz tartozó Arch Insurance North America bejelentette, hogy megkapta a hatósági jóváhagyást az Allianz amerikai MidCorp és Entertainment biztosítási üzletágának korábban bejelentett felvásárlására. Mindkét fél arra számít, hogy a tranzakciót 2024. augusztus 1-jén zárják le, a szokásos zárási feltételek függvényében.

Áprilisban az Allianz Global Corporate & Specialty, az Allianz Group nagyvállalati és speciális biztosításokért felelős fuvarozója bejelentette, hogy megállapodást kötött az amerikai MidCorp és szórakoztatóipari biztosítási üzletágak eladásáról, amelyeket a Fireman's Fund leányvállalatain keresztül kötött, az Arch Insurance North America részére, az üzletág franchise-értékét tükröző 450 millió dolláros készpénzfizetésért.

Az Allianz számára a tranzakció kockázatátruházással jár, mivel az Arch mintegy 2 milliárd dollárnyi veszteségtartalékot vállal át az üzletághoz kapcsolódóan. Az Arch készpénzfizetése, valamint az üzletágat támogató, becslések szerint 1 milliárd dollárnyi Allianz-tőkével együtt várhatóan 1,4 milliárd dollár teljes tranzakciós értéket eredményez az Allianz Csoport számára.