A ZestyAI mesterséges intelligencia alapú, súlyos konvektív viharmodellek szabályozási jóváhagyást kapnak Texasban
2024.07.30

A ZestyAI, a mesterséges intelligencia által vezérelt éghajlati és vagyoni kockázatelemzési megoldások szolgáltatója megkapta a Texasi Biztosítási Minisztérium jóváhagyását a súlyos konvektív viharokra vonatkozó teljes termékcsaládjának minősítésben és kockázatvállalásban való használatára.

Ezek közé tartozik a Z-HAIL, a Z-WIND és a Z-STORM, amelyek a Z-FIRE-vel, a ZestyAI előrejelző erdőtűz kockázati elemző termékével együtt mostanra a mesterséges intelligencia alapú ingatlan alapú kockázati modellek közé tartoznak, amelyek Texasban hatósági jóváhagyást kaptak.

Texasban történik ugyanis a legtöbb éves jégeső-káresemény az országban. Csak 2023-ban több mint 1100 jégeső súlytotta a területet.

A ZestyAI szerint a súlyos viharok magas előfordulási gyakorisága az oka annak, hogy Texas államot választotta az első államok egyikeként, ahol közvetlenül, mint engedélyezett tanácsadó szervezet nyújtja be a Severe Convective Storm termékcsomagját.

A coloradói biztosítási részleg és az illinois-i biztosítási minisztérium az év elején hagyta jóvá ezeket a termékeket. A következő hónapokban más államok jóváhagyása is várható.

„Ez a jóváhagyás jelentős előnyhöz juttatja partnereinket” - mondta Bryan Rehor, a ZestyAI szabályozási ügyekért felelős igazgatója. „Mivel modelljeinket már sikeresen felülvizsgálták, a későbbi bejelentések gyorsabbak lesznek, ami gyorsabb jóváhagyáshoz vezet. Ez csökkenti a partnereinknek a saját jóváhagyásaikhoz szükséges időt és erőforrásokat, és végső soron növeli a kiváló minőségű biztosítások elérhetőségét a texasi ingatlantulajdonosok számára.”

A ZestyAI vihartermék-csomagja olyan mesterséges intelligencia alapú éghajlati kockázati modelleket tartalmaz, amelyek az Egyesült Államokban minden ingatlanra vonatkozóan előre jelzik a súlyos viharok okozta kárigények gyakoriságát és súlyosságát.

A termékeket úgy hozták létre, hogy megvizsgálják a klimatológia, a földrajz és az egyes szerkezetek és tetők egyedi jellemzőinek kölcsönhatását.

Ezután 3D-ben elemzik a megszerzett adatokat, beleértve a történelmi viharok által felhalmozott károkat is.

A ZestyAI modellek lehetővé teszik a szolgáltatók számára, hogy a területalapú szegmentációról áttérjenek az ingatlanonkénti kockázatértékelésre, és élvezzék a fokozott kockázatvállalás, a jobb termékilleszkedés, az alacsony kockázatú piaci részesedés megszerzésének és a portfólió optimalizálásának előnyeit.