A kiberbiztonsági intézkedések évi 60 000 fontba kerülnek a kkv-knak
2024.08.01

A CFC biztosító adatai szerint egy kkv számára a teljes körű kiberbiztonsági intézkedések bevezetésének átlagos havi költsége 4 962 font, ami 59 566 font éves kiadásnak felel meg.

A kibernetikai szakértő e számok kiszámításához számos harmadik féltől származó kiberbiztonsági megoldás költségeit vizsgálta meg, hogy kiszámítsa egy 100 alkalmazottat foglalkoztató brit kkv költségeit.

A CFC a biztosító saját kiberbiztosítási szerződésében jelenleg biztosított biztonsági intézkedésekkel azonos kört vizsgált meg, beleértve az adathalászat elleni védelmet, a külső sebezhetőségek kezelését, a külső eszközök felderítését, a fenyegetések felderítését, a nulladik napi sebezhetőségek felderítését és a valós idejű kiberszakértői szolgáltatást.

"A legnagyobb probléma, amellyel az alkuszok szembesülnek a kiberbiztosítások eladásakor, az ár.” - mondja Jason Hart, a CFC proaktív biztosításokért felelős vezetője. „Itt válik világossá a kkv-knak szóló proaktív kiberbiztosítási fedezetünk valódi értéke. Nemcsak ígéretet kapnak arra, hogy kiberesemény bekövetkezése esetén fizetnek, hanem ami még fontosabb, ígéretet kapnak arra is, hogy megvédik a vállalkozásukat. A fenyegetésekkel kapcsolatos hírszerzési adatokból, a dark webből, a hálózati pásztázásokból és saját valós kárigény-adatainkból nyert egyedi információk segítségével azonosítjuk a potenciális fenyegetéseket, és még az esemény bekövetkezése előtt figyelmeztetjük ügyfeleinket."

„Egy zsarolóprogram-követelés átlagos értéke körülbelül 147 044 font - ugyanakkor a mi kiberbiztosításunk tipikus költsége egy kkv számára mindössze 3715 font, és tartalmazza az általunk biztosított proaktív biztonságot és riasztásokat” - tette hozzá Hart.

A CFC számadatai nem tartalmaznak becslést arra vonatkozóan, hogy egy vállalkozásnak mennyibe kerül a technológia vagy szoftverek telepítése, frissítése vagy kezelése a kiszervezési megállapodások részeként.