Az IUA új tagvállalatokat üdvözölhet
2024.08.05

Az Advent Risk Management, a Coverys és a Munich Re Specialty a legújabb három cég, amely csatlakozott az International Underwriting Association-hoz, így az IUA képviselete összesen 81 cégre emelkedett. Az Apex Insurance Company of Uzbekistan szintén társult tagként csatlakozott.

A szövetség által közzétett kutatás szerint a londoni vállalati piac 2022-ben 44 milliárd font összesített díjbevételt ért el, ami mintegy 25%-os növekedést jelent az előző 12 hónaphoz képest (2021: 36 milliárd font) és 100%-os növekedést az elmúlt évtizedben (2014: 22 milliárd font).

Dave Matcham (a képen), az IUA vezérigazgatója elmondta: „A londoni társasági piac továbbra is egyre erősödik, és tagjaink élen járnak a felmerülő kockázatokra adott ágazati válaszok kidolgozásában. A vállalati biztosítók például egyre több kibernetikai fedezetet nyújtanak, és a fenntarthatósági projekteket a zöld projektek teljes életciklusára vonatkozó védelemmel támogatják.

„Londonban új cégeket alapítottunk, és különösen a vezető általános ügynökségi üzleti modell növekedését tapasztaltuk. A vállalatok is egyre inkább igénylik az általunk, mint iparági szövetség által nyújtott szolgáltatásokat. Jelenleg több mint 1300 fő vesz részt rendszeresen az általunk működtetett több tucat piaci csoportban.

„Tagjaink támogatásával várakozással tekintünk a londoni biztosítótársaságok optimális kereskedelmi környezetének biztosítása érdekében végzett munkánk folytatása elé.”

A hírre akkor kerül sor, amikor a szövetség a 25. évfordulóját ünnepli. A szervezet 1999-ben kezdte meg működését a London International Insurance and Reinsurance Market Association és a Institute of London Underwriters egyesülését követően.