Jön a fûtõfesték – A lakás felmelegítésre alkalmas festéket fejleszt a Poli-Farbe
2018.05.12
A fûtõfesték prototípusának megalkotásáról kötött együttmûködési megállapodást a Poli-Farbe éa a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának Távközlési és Médiainformatikai Tanszéke, áll a cég sajtóközleményében.

Jön a fûtõfesték – A lakás felmelegítésre alkalmas festéket fejleszt a Poli-Farbe
2 PERCES OLVASÁSI IDÕ ÜZLET FORBES

FORBES
ROVAT
ÜZLET

OSZD MEG!
E-MAIL
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM
2018. MÁJUS 09.
Speciális, energiatakarékos felmelegítésre alkalmas festék fejlesztésébe kezdett a Poli-Farbe Vegyipari Kft. és a BME.


A speciális falfesték elektromos fogyasztónak minõsül, olyan rendszer, amely áramforrásból, szabályozó rendszerbõl és elektromos vezetõképességgel rendelkezõ adalékokat tartalmazó festékbõl áll. A termék a tervek szerint minden háztartásban kiépíthetõ lesz, de azt csak erre képzett, külön engedéllyel rendelkezõ szakember tudja majd telepíteni.

A fûtõfesték idõ- és hõveszteség nélkül, közvetlenül melegíti a kijelölt területet: körülbelül 6 négyzetméteres felülettel egy 60-70 négyzetméter területû lakást fel lehet fûteni, 300-350 watt/m2 teljesítmény mellett.

A fûtõfesték elõnye, hogy használatával jelentõsen csökkenthetõ a lakások ökológiai lábnyoma, és olcsóbb kiépíteni, mint a hagyományos fûtési rendszereket. A fejlesztõi csapatban magyar szakemberek vesznek részt, az egyetemi tanszék és a festékgyár csapata õsszel szeretné bemutatni a prototípust a nyilvánosság elõtt.

Szabó Antal, a Poli-Farbe ügyvezetõ igazgatója szerint az innováció forradalmasíthatja a lakásfelújítást a következõ évtizedekben. „A projekt innovációs értéke 100 milliós nagyságrendû, a termék a lakosság számára 2020-tól lehet elérhetõ” – mondta a cég budapesti sajtótájékoztatóján.

A vállalat 2016-ban 10,2, 2017-ben 11 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, jelenleg 271 embert foglalkoztat. A Forbes száz legértékesebb magyar kézben lévõ cégének listáján a Poli-Farbe Vegyipari Kft. legutóbb a 69. helyet foglalta el.

Borítókép: Szabó Antal, ügyvezetõ igazgató, Poli-Farbe Vegyipari Kft. és Dr. Magyar Gábor, tanszékvezetõ, BME VIK Távközlési és Médiainformatikai Tanszék (Forrás: Poli-Farbe Vegyipari Kft.)


Olvasd, amit mi olvasunk! Forbes Espresso hetente háromszor az e-mailjeid között, az internet legérdekesebb cikkeivel, a szerkesztõség válogatásában. Még jó, hogy feliratkozol!
Feliratkozásommal elfogadom az Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatót.


A te e-mail címed
Címkék: falfesték, festék, fûtés, lakás, lakásfûtés, Poli-Farbe, Poli-Farbe Vegyipari Kft., Szabó Antal
Ezeket láttad?