A SanlamAllianz bejelentette fúzióját és a márka bevezetését Ghánában
2024.08.09

A Sanlam és az Allianz elindította közös vállalkozásuk márkáját, a SanlamAllianz-t Ghánában, miután a közelmúltban a hatóságok jóváhagyták az egyesülésüket és a márkanévváltást.

A 2023 szeptemberében alapított SanlamAllianz a kontinens 27 országában működő, vezető pánafrikai nem banki pénzügyi szolgáltató vállalat. A közös vállalat célja, hogy globális és pánafrikai szakértelmét kihasználva növekedést indítson el Afrika nagy potenciállal rendelkező gazdaságaiban.

A ghánai tevékenységeket Tawiah Ben-Ahmed a SanlamAllianz Life Insurance Ghana és Mabel Nana Nyarkoa Porbley a SanlamAllianz General Insurance Ghana vezérigazgatói vezetik.

A SanlamAllianz célja, hogy a pénzügyi befogadás innovatív technológiával és változatos pénzügyi szolgáltatásokkal történő előmozdításával lehetővé tegye a generációk számára a pénzügyi magabiztosságot, biztonságot és jólétet.

"A SanlamAllianz márka elindítása Ghánában új mérföldkövet jelent számunkra és a szélesebb pénzügyi szolgáltatási piac számára, valamint a ghánai üzleti tevékenység iránti elkötelezettségünket. Ez jól mutatja azt a stratégiánkat, hogy a szakértelmünket felhasználva vezető üzleteket hozunk létre azokban a gazdaságokban, ahol a működésünket választjuk, és támogatja azt a szándékunkat, hogy lehetővé tegyük a pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférést. A közös vállalat emellett kihasználja részvényeseink, a Sanlam és az Allianz együttes méretgazdaságosságát, valamint a nagyobb értékesítési lehetőségeket, a megosztott tudást és a telekommunikáció és a bankbiztosítás területén meglévő partnerségeket, hogy ügyfeleink javát szolgálja." - mondta el a SanlamAllianz vezérigazgatója, Heinie Werth.